Poimijoille

Suomessa jokamiehenoikeus antaa mahdollisuuden jokaiselle käyttää luontoa siitä riippumatta,
kuka omistaa alueen tai on sen haltija.

"Metsämarjojen poimimiseen jokamiehenoikeuden nojalla ei tarvita maanomistajan lupaa eikä jokamiehenoikeuden käyttämisestä tarvitse maksaa."

Image
Metsämarjojen poimija ei yleensä ole työsuhteessa mihinkään tahoon. Poimija on itsenäinen toimija, joka ei saa palkkaa työstään, vaan poimijan tulot muodostuvat hänen myymistään marjoista tai sienistä. Luonnonmarjojen myynnistä muodostuva tulo on poimijalle verovapaata tuloa. Marjan hinta vaihtelee vuodesta toiseen ja voi vaihdella myös satokauden aikana. 

Marjakauden aikana yrityksellämme on ostopisteitä ympäri Suomea joilla ostamme poimijoilta luonnonmarjoja päivän hintaan. Ostamme marjat roskaisena joten marjoja ei tarvitse puhdistaa käsin ennen myyntiä meille. Marjasta maksetaan aina päivän hinta joka voi muuttua päivästä toiseen. Ostopisteiden sijannista, aukiolosta marjakauden aikana ja päivän hinnasta voitte kysellä numerosta 020 7760 500. 

Jokamiehen oikeus 

Metsämarjojen poimimiseen jokamiehenoikeuden nojalla ei tarvita maanomistajan lupaa eikä jokamiehenoikeuden käyttämisestä tarvitse maksaa. Poiminta jokamiehenoikeuden nojalla ei kuitenkaan saa aiheuttaa häiriötä.
Kenenkään pihapiirissä ei esimerkiksi saa poimia. Yleisimmät luonnonmarjat ovat mustikka, puolukka ja lakka eli hilla. Jokamiehenoikeudesta saa tietoja ympäristöministeriön www.ymparisto.fi laatimasta esitteestä.
Metsämarjoista ja niiden poiminta-ajoista sekä poiminnasta ja poimintavälineistä saa tietoja muun muassa Arktiset Aromit ry:n nettisivuilta www.arctic-flavours.fi sekä Arktiset Aromit ry:n painattamista esitteistä.